Hem att leva i – del 1

Jag älskar hem med egen stil. Det är något visst med platser där man märker att de som bor där är kreativa och utgår från en alldeles egen smak och estetik. Eller kanske har de inte tänkt så mycket alls, utan mest gått på känsla. Och med fin fingertoppskänsla blir det ju såklart alldeles rätt ändå. Det finns några sådana hem som jag fastnat för under åren. Ett är hos Elin och Johan Renck. Här (i deras f.d. hem i NY) blandas stilarna ganska friskt, men jag gissar att allt är noga utvalt. De har bland annat tapeter från Svenskt Tenn i flera rum och jag noterar att de kör vidare i samma stil, fast Morris denna gång, i nya hemmet i Brooklyn. Gillar också att de har flera koskinn på golvet, trots att det tydligen är hemskt otrendigt (enligt en stilexpert i en inredningstidning nära dig). Särskilt eftersom jag själv väntar ett på posten att prova 🙂 Elins blogg är förresten ett lästips. Hon har framför allt en skön humor och en stor dos självdistans.

_43a4857

Foto: Linda Alfvegren/Agent Bauer, lånad av thewayweplay

Såklart älskar jag också Sofia Janssons hem i Katrineholm. Det finns ingen som kan få stök och vardagsliv att se så vackert och nästan poetiskt ut. Givetvis hjälper det att hon – förutom en unik känsla för iscensättning av fantastiska och drömska miljöer – också är en grym fotograf och att hon bor i ett sagohus på 300 kvadrat eller mer. Men något säger mig att hon hade fått en etta på 25 kvm att se minst lika magisk ut. Vissa har det liksom bara.

Foto: Sofia Jansson, Mokkasin

En annan inspiration och ett av mina absoluta favorithem tillhör danska stylisten Karen Maj Kornum, som äger webbshoppen och företaget Another Ballroom. Hennes hem är ett exempel på less is more och är inrett med sådan fantastisk stilkänsla. Karen Maj kan konsten att placera en vas eller kruka helt rätt, eller att placera en tavla lite ”fel” – men rätt! Det ser enkelt ut, men givetvis ligger det tankemöda bakom att få inredningen att se så självklar ut. Att verkligen kunna arrangera miljöer är ju en konst i sig – oavsett om det görs på film, på en teaterscen, vid en modefotografering – eller om man gör det hemma för sitt eget höga nöjes skull.

Här kommer i alla fall några bilder från Karen Majs inspirerande hem. Dessa har jag lånat från hennes egen sajt (ovan länk), fotograf Jonas Lundberg.

interior_maj13interior_maj16

interior_maj15

Jag lovar att fortsätta tipsa om vackra hem att googla och bloggar att följa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s