Snart Köpenhamn.

Jag älskar Köpenhamn. Faktiskt ganska mycket allt med Köpenhamn. Eller ja. Egentligen älskar jag Danmark. Språket, mentaliteten, sättet de cyklar på (lugnt och avslappnat, inte hetsigt på liv och död som i Stockholm), modet och såklart möbelkonstnärerna och TV-serierna. Första säsongen av Brottet och Arvingarna står kanske i en klass för sig. Brottet s1, för att den var så förbaskat spännande och välspelad. Och Arvingarna… Vem kan låta bli att älska den? Det finns liksom ingen genre som beskriver den; miljöerna! Huset! Karaktärerna. Man kan ju bli en vindrickande dagdrivare för mindre.

arvingerne huset

Och nu ska alltså jag snart till denna underbara plats. Med min bästa Anna. Vi ska äta god mat, dricka vin mitt på dagen, shoppa och fira att hon har fått nytt jobb. Jag ser fram emot att äta på Café Victor – ett måste för mig – och The Red Box där jag aldrig tidigare varit. Sedan ska jag inte missa kaffe på Atelier September. Jag skulle också vilja ta mig till Bendtsens där de har fantastiska inramade konstaffischer. Vi ska bo i Nyhamn, som jag läste har gått från tourist trap till det nya heta 😉 Det är dessutom praktiskt nära en massa bra shopping.

IMG_20160712_162454

IMG_20150724_172140

Cyklar utanför ett hus i Christianshavn. Underbart vackert. Nu har man dessutombyggt samman denna stadsdel med inre byn via Nyhavn, med en cykel-/gångbro. Är det fint väder måste vi hyra cykel en dag. Det kanske bästa sättet att ta sig runt Köpenhamn.

Till sist vill jag tipsa om ett härligt Small talk hos The way we play, med Malin Crépin. Underbara bilder från ett väldigt charmigt hem 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s