Tavelväggen

Processed with VSCO with a5 presetJag finns, kanske som bekant, på Instagram som @grynwalds_places. Någon gång har jag också blivit intervjuad i egenskap av ”instagrammare”. Då brukar frågan dyka upp: på vilka bilder får du flest ”hjärtan/gilla”? Och nu, efter drygt 1000 postningar, kan jag med säkerhet säga: tavelväggen. Om andra bilder får några hundra likes, så kan väggen få över 2000. En del följare frågar mig också om tavlorna. Så here we go. Från vänster till höger, uppifrån och ner:

 1. Lampett, snidad av min morfar, målad av min mormor (som fyllde 96 i år). Fick dem tillsammans med en spegel i julklapp för kanske 30 år sedan.
 2. Skelett i guld på svart bakgrund, konst av min då 5-åriga son Malte.
 3. Blyertsmålning, ”Igelkotten” av göteborgskonstnären Mona Johansson.
 4. Affisch från en konstutställning på Ischia, 2008, dedicerad till Robban och mig.
 5. Litet print/vykort.
 6. Rådjurshorn.
 7. Vykort köpt på Artilleriet.
 8. Litografi av Stig Lindberg (finns att få tag på från antikaffärer)
 9. Litografi ”djävulskatt” av underbara danska konstnären, Torben Gammelgaard. Upptäckte faktiskt honom via en dansk tjej på Instagram.
 10. Foto min man tog när vi var i NY.
 11. Litografi av Stig Lindberg.
 12. De tre nedersta är vykort och fina bilder från konsttidningar.

Processed with VSCO with hb1 preset

Mina bästa tips för att bygga en vägg är att välja motiv du gillar – men kanske våga blanda med ”riktig” konst och inte bara prints. Konst är sådant man kan köpa riktigt billigt på auktionssajterna och är absolut inte bara för dem med pengar. Sedan att blanda stora tavlor med små – kanske till och med riktigt små. Men att använda allt för stora tavlor i just en tavelvägg blir fel – ingen får vara för dominant. Dessutom gör den största tavlan sig säkert bäst alldeles själv, på en egen vägg. Tredje grejen är att lägga ut tavlorna på golvet först och fota av dem, innan du börjar spika. tänk också på att väggen inte behöver vara komplett till att börja med. Tvärtom blir det oftast bäst om den byggs ut med tiden. Eller kanske vill du byta ut tavlor efter ett tag? Sista grejen; små spikhål döljs bäst genom att peta in lite toapapper i hålet och dutta pyttelite färg på. Har du vita väggar behöver du inte ens måla.

Processed with VSCO with a5 preset

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s