Nätspaningar…

 

Tapet Eldblomman - Papper, Eldblomman, , Josef Frank | Svenskt Tenn

Som många andra tycker jag Svenskt Tenn är ett fantastiskt ställe för inspiration och att de har en underbar skatt av textilier, tapeter och massor av annat. Tyvärr har jag dock fått inse att de där klara färgerna och galna mönstren inte riktigt är jag och de saker jag har hemma från firman begränsar sig till ett par kuddar och ett grytunderlägg. Men nu kan det bli ändring på saken. Deras tapet Eldblomman har nämligen kommit i en ny, mer dämpad färgställning, och nu funderar jag skarpt på om någon vägg kan tänkas passa i denna kostym.

I dessa midsommartider så går jag också in (varje timme?) på SMHI:s app för att se om prognosen för helgen blivit något muntrare. Men icke. Gråa moln, regn och cirka 15 grader verkar vara det vi får. Så googlade jag på midsommar och hittade denna vackra målning ”Ängsblommor vid midsommartid”, av Olle Hjortzberg. Har inte hört hans namn förut, men han var tydligen en mästare på blomstermotiv och mer hittar du på artnet.com. 

ängsblommor vid midsommartid by olle hjortzberg

Och på tal om blomster och bladverk, gå in och läs Tuva Minna Linns underbara ord och beundra hennes vackra bilder.  

_TML0016-2

Och när jag nu halkade in på sängkläder, apropå bilden ovan, så är jag så sugen på något i linne, men inte enfärgat och ”smutsiga pasteller”. Hur hittar man sådana? Gärna typ ”gammalt franskt linne” med fina ränder eller så… Och ja, just, var hittas de?

Jag gillar verkligen detta från Ellos, men frågan är hur det ser ut in real life? Gissar att mönstret är tryckt och inte vävt… Och detta nya från HM Home gillar jag. Men fortfarande inte riktigt vad jag letar efter. Jobbigt när man har en bild i huvudet som är omöjlig att hitta i verkligheten… Vad kan passa här tro?

IMG_1619

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s