Dansk inredning. Forever.

Jag vet att jag kanske är lite onormalt fascinerad av Danmark och det danska. Överlag. Men ändå. Att jämföra Elle Decoration DK med något annat lands utgåva av samma tidning, går helt enkelt inte. Jag älskar den så mycket att jag nu prenumerera på danska Elle, trots att man bara får inredningstidningen på köpet varannan gång. Jag menar kolla hur det ser ut hemma hos Helle Thygesen (du ser hela reportaget i senaste numret)! Hon säljer också ubercoola lampor och vacker konst i sin egen nätbutik.

Relaterad bild
Hemma hos paret bakom Ganni. Bilden är inte från Elle Decoration utan från Alt för damerne.

Bildresultat för hjemme hos ganni

Och sedan en härlig bild som jag fann på svenska Elle Decorations hemsida. Det är rum som dessa som får mig att vilja måla hela huset vitt och skala av det mesta. Så enkelt och så snyggt. Minus gosedjurdetaljerna. Tokroliga detaljer är inte min grej, om det inte är i barnrum…

Påslakansdrömmar…

Och hur fina är inte dessa påslakan från Marimekko? Jag vet inte vad det är men jag tror det är färgkombinationen jag älskar. Det ljusblå tillsammans med det guldgula. Kanske en julklapp till mig själv…

Auktionsdrömmar…

Och sedan jagar jag vidare efter både stolar och bord på auktionssajterna. I helgen ska vi hämta upp ett litet spelbord från 1800-talet som jag ska ha som sidobord som jag köpte online. Jag hoppas det blir som jag tänkt mig.

Bildresultat för slagbord allmogeRelaterad bild

Foto: Auctionet

Men jag är också ute efter ett slagbord, helst med ”skurad” yta. När jag var liten minns jag att de fanns i massor på bonnauktioner och ficks för en hundring, men idag är de poppis och svåra att få tag på. I alla fall i rätt mått (ofta är de för breda eller för höga). Vi behöver också nya stolar rätt vad det lider. Och jag letar, som så många andra, efter klassiker av Mogensen eller Wegner, men är de i bra skick så kostar de. Fast det är klart. En ny, ja EN ny, ligger ju på mellan fem och 8 000. Hittar ni några så hojta. Eller förresten, nej, köp dem själva!

Bildresultat för wegner stol

Foto: Auctionet

Bildresultat för wegner stol

Foto: Stockholms auktionsverk

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Elin Renck – The Way We Play

Mitt hem, inspiration och inredning.

Anna Kubel – Lovely Life

Mitt hem, inspiration och inredning.

nanna-van-berlekom – Lovely Life

Mitt hem, inspiration och inredning.

Johanna Bradford

Mitt hem, inspiration och inredning.

The Northern Sisters Collective

5 creative spirits - one collective

Mokkasin

Mitt hem, inspiration och inredning.

Elsa Billgrens blogg på ELLE.se!

Mitt hem, inspiration och inredning.

Living by W

Mitt hem, inspiration och inredning.

Blomster&Bakverk

Om livets goda och det vackra i vardagen.

petra.krefors

Mitt hem, inspiration och inredning.

Babes in Boyland

Mitt hem, inspiration och inredning.

Sea of Shoes

Mitt hem, inspiration och inredning.

The Way We Play

Mitt hem, inspiration och inredning.

Make it last

Mitt hem, inspiration och inredning.

%d bloggare gillar detta: